Baselworld 2018 – Citizen Cal. 0100 Eco-Drive

Citizen on julkaissut uuden Eco-Drive -koneiston, Cal.0100, joka saavuttaa ennennäkemättömän tarkkuuden ± 1 sekunnin vuodessa. Ainoastaan 2,92 mm korkea koneisto, jonka käyntivoimana perustuu Citizenin “Eco Drive.”

Cal.0100

Konseptuaalinen kello on valmistettu taskukellon muodossa, joka on suunniteltu muistuttamaan Citizenin ​​ensimmäistä taskukelloa, joka julkaistiin vuonna 1924.

Citizen on perustettu vuonna 1918 ja on perustamisestaan alkaen etsinyt uusia mahdollisuuksia samalla työntäen teknisiä rajoja valmistusmenetelmissä. Cal. 0100 Eco-Drive tarkkuus on ± 1 sekuntia vuodessa, joten se on maailman tarkin Eco-Drive -koneisto.

Saavutus peilaa Citizenin aikaisempia läpimurtoja, mukaan lukien Citizenin vuonna ​​1975 julkaisema Citizen Crystron Mega, joka tuolloin oli ensimmäinen kvartsikello tarkkuudella ± 3 sekuntia vuodessa. Seuraavana vuonna Citizen loi maailman ensimmäisen, analogisen kvartsikellon, joka tunnetaan nimellä Eco-Drive. Yhtiön erikoisosaaminen kellokoneistossa on kehittynyt jatkuvasti kehittyneen omistaman R&D-osaston kautta, joka on johtanut entistä parempaan tarkkuuteen ja pidempään käyntivaraan.

Tietoja Cal.0100: n suunnittelusta ja kehityksestä

Cal.0100 on valmistettu täysin käsityönä ja kuori onsafiiria metallisella kehikolla, korvakkeella ja nupilla. Muotoilu on johdettu Cizitenin ensimmäisestä taskukellosta, joka tuotiin markkinoille vuonna 1924, tämä kello oli ensimmäinen Citizen -tuotemerkin alla julkaistu kello. Cal.0100 ei tulee yleiseen myyntiin, mutta koneiston teknologia on tarkoitus ottaa käyttöön tulevissa malleissa jo vuonna 2019.

Cal.0100 Concept Model

Koneistolle Citizen suunnitteli AT-leikatun kvartsikiteen, joka minimoi vaikutukset lämpötilasta ja painovoimasta. Kvartsikide vakauttaa lämpötilan aiheuttamat muutokset, jotka hyväksyttävissä käyttölämpötiloissa (-20 ° C ja 60 ° C) ovat huomattavasti pienempiä verrattuna perinteiseen virityshaarukan muotoiseen kvartsikiteeseen. Lisäksi, kun AT-leikattu kvartsikiteen värähtelyt ovat pienemmät, kellon asento ja liike vaikuttavat vähemmän. AT-leikattu kvartsikide seuraa ja säätää jatkuvasti taajuuttaan lämpötilan muutosten mukaisesti. Kellossa on myös iskunvaimennus ja toiminto, joka korjaa automaattisesti säätää osoittimien asentoa paremman tarkkuuden saavuttamiseksi.

Kun perinteinen virityshaarukan muotoinen kvartsikide toimii 32 768 Hz  taajuudella, AT-leikattu kvartsikide värähtelee taajuudella 8,4 MHz (8,388,608 Hz) ja vaatii sen myötä suuremman määrän sähköä toimiakseen. Citizen on onnistunut, soveltamalla omia virransäästötekniikoita, koneiston jossa on jopa kuuden kuukauden käyntivara.

Tekniset tiedot

  • Malli: Cal. 0100 Concept Model
  • Kuori: Safiirialasiketta metallisella kehikolla, korvakkeella ja nupilla
  • Taulu: Valkoinen
  • Lasike: Safiiria
  • Koneiston koko: Läpimitta 33,3 mm / Korkeus 2,92 mm
  • Koneisto: Cal. 0100
  • Käyntitarkkuus: ±1 s/vuosi
  • Käyntivara: 6 kk

 

Lähde ja kuvat: http://www.citizenwatch-global.com/news/2018/20180322-2/index.html

Related Articles

Baselworld 2018 – Seiko Astron

Vuonna 2017 julkaistu Astron Executive -sarja, oli ensimmäinen Astron suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat monipuolisen kellon jokaiseen tilanteeseen. Sarja laajentuu nyt sporttisemmalla muotoilulla, kohdeyleisönä henkilöt…

Responses