Credor Spring Drive Minute Repeater

Myochin suvun taonta- ja metallinkäsittelyperinteet alkoivat jo Heian-kaudella (794 – 1185 jKr), suku valmisti tällöin panssareita sotilaille. Vuosisatojen saatossa suvun taidot metallin käsittelyssä on vienyt heitä erinäisille aloille metallin käsittelyssä, näistä yksi ovat hibashipihdit. Huomattiin että nämä hibashipihdit pitivät kaunista ääntä ja suku ryhtyikin valmistamaan niiden pohjalta tuulikelloja joissa kaksi tai useampi hibashia roikotettiin yhdessä, tuottaen tuulen voimasta yhteen osuessaan kauniin ja kirkkaan äänen.

Puhdas ääni

Myochin-suku (Munemichi Myochin) on jo viidenkymmenenkahden sukupolven ja yli 850 vuoden aikana ollut mestari metallin käsittelyssä. Joten Myochin-teräs oli selvä valinta, kun Shiojirin Micro Studion käsityöläiset etsivät sopivaa materiaalia käytettäväksi minuuttitoistinkellon soittokellossa.

Edessä oli kuitenkin kuukausien kokeilu, ennen kuin löydettiin sopiva terässekoitus ja muoto soittokellolle. Äänen taajuus, voimakkuus ja vaimennusaste seurattiin jatkuvasti saadakseen aikaiseksi ääni joka mahdollisimman hyvin jäljittelisi Myochin tuulikellojen ääntä.

Hiljaisuuden merkitys

Jotta tuulikellon äänimaailma saataisiin säilytetty mahdollisimman hyvin ilman häiriöitä, päätettiin käyttää Spring Drive koneistoa kellossa. Kuten tiedämme, Spring Drive koneistot eivät itsessään tuota ääntä liipottimen puuttumisen myötä, vaan toimivat täysin äänettömästi. Tällä tavoin varmistettiin, että koneiston tuottamat äänet eivät häiritse soittokellon ääntä, ja saatiin muodostettua puhdas sointu. Lisäksi ilman viskositeettia käytetään hyväksi ja huomioidaan kun kellovasaran nopeutta säädetään sopivaksi.

Desimaalin käyttö

Useimmat minuuttitoistinkellot noudattavat perinteisempää; tunti, vartti ja minuutti käytäntöä. Credor Spring Drive Minute Repeater puolestaan käyttää ns. desimaalimallia, jossa kello soi tunti, kymmenen minuutin ja minuutin sykleissä. Tällä tavoin kello soi nykymaailmaan nähden loogisemmin, eli kun kello on 9:45 se soi: tuntiääni yhdeksän kertaa, kymmenen minuutin ääni neljä kertaa ja minuuttiääni viisi kertaa.

Viimeistely ja koneisto

Credor Spring Drive Minute Repeater pitää sisällään kokonaiset 660 osaa. Osat ovat kaikki käsin viimeistelty ja kiillotettu. Koneistoa pääsee ihailemaan safiirilasikkeen läpi, joka löytyy myös kellon pohjassa. Erityisen hienoa on kellovasaroiden näkyminen ilman esteitä. Kellon kuori on 18 karaatin ruusukultaa. Kello on kooltaan 42,8 millimetriä ja 14 millimetriä paksu.

Koneistona on Seiko 7R11. Kyseessä on käsivetoinen Spring Drive koneisto, joka on varustettu 112 laakerikivellä ja tarjoaa 72 tunnin käyttövaran (ilman minuuttitoistimen käyttöä). Käyntitarkkuudeksi luvataan ± 15 sekuntia kuukaudessa, eli noudatetaan normaalia Spring Drive tarkkuuksia.

Tekniset tiedot

Mallinumero GBLS998
Koneisto Seiko 7R11, 112j käsinvedettävä Spring Drive käyntivaramittarilla
Käyntitarkkuus ± 15 sekuntia kuukaudessa
Käyntivara 72 tuntia (ilman minuuttitoistimen käyttöä)
Koko Läpimitta 42,8 millimetriä, paksuus 14 millimetriä
Ranneke Krokotiilinnahkaa, 18 karaatin taittosoljella
Lasike Safiirilasike heijastuksenestolla
Hinta 35 000 000 yeniä (272 000 €)

Video

Kuvat: www.credor.com

Related Articles

Baselworld 2018 – Seiko Astron

Vuonna 2017 julkaistu Astron Executive -sarja, oli ensimmäinen Astron suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat monipuolisen kellon jokaiseen tilanteeseen. Sarja laajentuu nyt sporttisemmalla muotoilulla, kohdeyleisönä henkilöt…

Responses