Credor Spring Drive Sonnerie

Vuoden 2006 Baselworld kellomessuilla Seiko julkisti Credor Spring Drive Sonnerien. Sonnerie oli Seiko Credorin ensimmäinen kello, jossa ääntä käytettiin osoittamaan kellonaikaa. Kenji Shiohara johti kehitystyötä Seikon Micor artist Studiolla ja tavoitteena oli luoda tämä kello.

Tuloksena oli uniikki ja innovatiivinen kello joka yhdisti uusinta tekniikkaa (Spring Drive) mahdollisuuteen ilmaista kellonaikaa äänellä. Kellon soittoääni jäljittelee äänimaailmaltaan japanilaista roikkuvaa soittokelloa, jonka ääni on hyvin kirkas.

Koneisto

Sonnerien koneistona toimii Spring Drive 7R, johon on lisätty Sonnerie-toiminne. Sonnerie-toiminteella on oma jousi, joten sen käyttö ei vaikuta kellon käyntivaraan. 7R koneisto tarjoaa 48 tunnin käyntivaran. Koneisto koostuu yli 600 osasta, jokainen käsin viimeistelty ja käsin koottu.

Toiminnot ja asettelu

Toiminnoiltaan kello on varsin helppokäyttöinen, kellon nuppi on perinteisesti sijoitettu kello kolmeen ja kello kuudessa on ilmaisin käytössä olevalle toimintotilalle. Toimintatila säädetää kello seitsemässä olevalla painikkeella.

Toimintotiloja kellossa on kolme:

  1. “Sonnerie” Äänellä ilmaistaan kuluva tunti tasatunnein
  2. “Orginal” Äänellä ilmaistaan kuluva kolmetuntinen (12:00, 3:00, 6:00 ja 9:00) kolmella soitolla
  3. “Silent” Äänitoiminto on poiskytketty

Tekniset tiedot

Mallinumero GBLQ998
Koneisto Seiko 7R06 Spring Drive Sonnerie käyntivarailmaisimella
Käyntitarkkuus ±15 sekunttia kuukaudessa
Käyntivara 48 tuntia (kello), 40 tuntia (soittokello)
Koko Läpimitta 42,8 millimetriä, paksuus 16 millimetriä
Ranneke Krokotiilinnahkaa
Lasike Safiirilasike heijastuksenestolla
Hinta 16 000 000 yeniä (124 000 €)

Kuvat: www.credor.com

Related Articles

Baselworld 2018 – Seiko Astron

Vuonna 2017 julkaistu Astron Executive -sarja, oli ensimmäinen Astron suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat monipuolisen kellon jokaiseen tilanteeseen. Sarja laajentuu nyt sporttisemmalla muotoilulla, kohdeyleisönä henkilöt…

Responses