Grand Seiko SBGD202

Baselworldissa 2016 Seiko julkisti ensimmäisen Spring Drive koneistolla varustetun kahdeksan päivän käyntivaralla olevan Grand Seikon, SBDG001. Kyseinen kello päivittyi 2017 Baselwordin yhteydessä mallinumeroksi SBGD201 samalla kuin Grand Seiko irrotettiin kokonaan omaksi brändiksi.

SBDG201 saa nyt parikseen 18k ruusukultaisen ja mustatauluisen version, mallinumerolla SBDG202. Koneistona on manuaalivetoinen ja 57 kivinen 9R01, joka tarjoaa kahdeksan päivän (192 tunnin) käyntivaran. Käyntivaramittari on sijoitettu kellon pohjaan, jotta taulu säilyisi mahdollisimman puhtaana ja luettavuus ei kärsisi. Koneistolle luvataan ±0,5 sekunnin käyntitarkkuutta vuorokaudessa.

Taulu on musta ja applikoitu ruusukultaililla ”hipuilla”, joilla jäljitellään yötaivasta keskisessä japanissa, jossa Shiojirin Micro Artist Studio sijaitsee. Osoittimet ja taulun indeksit ovat kuoren mukaisesti valmistettu 18k ruusukullasta.

Kuori on Grand Seikon perinteiden mukaisesti Zaratsu-kiillotettu, kiillotustapa jolla saavutetaan virheetön ja vääristämätön peilipinta. Kellon pohja on safiirilasia ja koneiston sillat ovat muotoiltu noudattamaan Fuji-vuoren profiilia. Kellon läpimitta on 43 mm ja paksuus 13,2 mm.

SBDG202 tulee myyntiin syyskuussa ja ohjehinta tulee olemaan Euroopassa 52 800 €

 

Kuvat: seikowatches.com

Related Articles

Baselworld 2018 – Seiko Astron

Vuonna 2017 julkaistu Astron Executive -sarja, oli ensimmäinen Astron suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat monipuolisen kellon jokaiseen tilanteeseen. Sarja laajentuu nyt sporttisemmalla muotoilulla, kohdeyleisönä henkilöt…

Responses