Seiko Alpinist – Red Alpinist (1995)

Edellisestä Alpinistista oli kulunut 30 vuotta, kunnes Seiko vuonna 1995 julkaisi Red Alpinistin. Tällä kerralla kello julkaistiin Prospex sarjan alle. Koneistona käytettiin 4S15 automaattikoneistoa, tämä koneisto pohjautuu King Seikoissa käytettyyn 562x koneistoon ja sitä pidetäänkin yleisesti parhaimpana Alpinist koneistona. Koneisto käy 28800bph taajuudella ja on esi-isänsä mukaisesti hyvin tarkkakäyntinen, valmistettiinhan 562x koneistosta myös kronometri sertifioituja versioita 60 –luvulla.

Red Alpinist varustettiin Sapphlex lasikkeella (Seikon synteettinen lasikemateriaali), päivämääränäytön kohdalle lasikkeeseen lisättiin suurennuslasi parantamaan luettavuutta. Red Alpinist on ensimmäinen Alpinist, jossa taulun ulkokehään on lisätty kompassitoiminne. Sisäkehää liikutetaan erillisesti nupista, joka sijaitsee kello neljässä.

Kutsumanimi Red Alpinist tulee siitä, että kellotaulun Alpinist-teksti on kirjoitettu punaisella. Kuten todettua koneistona käytetään 4S15 automaattikoneistoa, jossa on hacking toiminto sekä käsivetomahdollisuus.

Red Alpinist julkaistiin kolmena eri värivaihtoehtona; musta (SCVF005) vaalea (SCVF007) ja vihreä (SCVF009). Kellopohjassa komeilee taas tunnusomainen vuoristokuva sekä teksti Alpinist. Julkaisun aikaa hinta asettui näillä 33 000 – 35 000 yenin tasolle.

Red Alpinistia valmistettiin kuitenkin erittäin lyhyen aikaa, tästä syystä näitä on tarjolla hyvin vähän ja hinnat nousevatkin suhteellisen korkeaksi. Hyväkuntoisesta kappaleesta voikin valmistua maksamaan yli 500€ ja markkinoilla liikkuu myös yksilöitä jotka ovat nähneet kovaa elämää. Vesan kirjoitus yhdestä tapauksesta on luettavissa täällä.

Alpinist-sarjassa julkaistut artikkelit:

Related Articles

Seiko Alpinist – lyhyt historia

Seiko julkisti ensimmäisen Alpinistin vuonna 1961 ajannäyttäjäksi japanilaisille vuorikiipeilijöille ja retkeilijöille. Alpinistin julkistaminen oli Seikolle merkittävää, olihan Alpinist Seikon ensimmäinen oikea urheilukello. Japanilaiset vuorimiehet, Yama-otoko, toimivat…

Seiko koneistot – taulukko

Suuntaa antava taulukko Seikon koneistoista kevyellä lisätiedolla, kuten valmistusvuodet ja tyyppi. Taulukko on tosiaan suuntaa antava, eikä esimerkiksi valmistusvuodet  kaikilta osin välttämättä ole oikeat. Koneistomalli…

Responses