Seiko Alpinist – SARB Alpinist (2006)

Vuonna 2006 Seiko julkisti SARB-sarjan Alpinistit, tämä onkin se mallisarja, joka on meille suomalaisille kaikkein tutuin – siitä huolimatta, että kelloa ei myydä Euroopassa.

Mallisarjaan kuuluu kolme kelloa: vaaleatauluinen SARB013, mustatauluinen SARB015 ja vihreätauluinen SARB017. Näistä vihreätauluinen SARB017 on tutuin, ja sitä löytyykin kiitettävästi suomessa.

Koneistona SARB-sarjassa käytetään luotettavaa 23 kivistä 6R15 automaattikoneistoa, koneisto on käsin vedettävä ja varustettu hacking toiminnolla. Kellolla on 20bar paineenkesto ja on myös varustettu ruuvilukittavalla nupilla, jonka myötä veden kanssa läträäminen ei ole ongelma.

Mustatauluinen SARB015 poikkeaa osoittimien osalta muista SARB-sarjalaisista Alpinisteista, tässä versiossa ei ole käytössä moderneille Alpinisteille tunnusomaisia osoittimia, vaan käytössä on terävät osoittimet.

SARB-sarjalaisia Alpinisteja voi varauksetta suositella kaikille, kellot ovat jokaiseen tilanteeseen sopivia – riittävän tyylikkäitä juhlaan, kuitenkin samalla sopivana metsään ja ulkoiluun. Voidaan siis puhua täydellisestä joka paikan kellosta!

Alpinist-sarjassa julkaistut artikkelit:

Related Articles

Seiko Alpinist – lyhyt historia

Seiko julkisti ensimmäisen Alpinistin vuonna 1961 ajannäyttäjäksi japanilaisille vuorikiipeilijöille ja retkeilijöille. Alpinistin julkistaminen oli Seikolle merkittävää, olihan Alpinist Seikon ensimmäinen oikea urheilukello. Japanilaiset vuorimiehet, Yama-otoko, toimivat…

Seiko koneistot – taulukko

Suuntaa antava taulukko Seikon koneistoista kevyellä lisätiedolla, kuten valmistusvuodet ja tyyppi. Taulukko on tosiaan suuntaa antava, eikä esimerkiksi valmistusvuodet  kaikilta osin välttämättä ole oikeat. Koneistomalli…

Responses