Seiko Alpinist – SKX Alpinist (2009)

Vuonna 2009 Alpinist SARB-sarjaan lisättiin vielä kolme kelloa, näissä kuori on lainattu SKX-sarjan sukelluskelloista ja sen takia kutsunkin näitä SKX Alpinisteiksi, vaikka kellot edelleen kulkevat SARB-sarjan alaisuudessa.

Kuorivaihdon myötä kellojen koko on kasvanut aikaisemmasta, asia josta voi olla monta mielipidettä – puolesta ja vastaan.

Iso ero SKX-sarjan sukelluskelloihin on koneistovalinta, SKX007/009/011 käyttävät 7S26 auromaattikoneistoa, kun taas SKX-Alpinistit ovat varustettu paremmalla 6R15 koneistolla.

SKX-Alpinist sarjan mallit ovat: hopeatauluinen SARB059, mustatauluinen SARB061 ja rajoitetun painoksen kokomusta SARB063, joka tunnetaan nimellä Takeshi Mizukoshi 500 limited, valokuuvaaja Takeshi Mizukoshi mukaan.

Alpinist-sarjassa julkaistut artikkelit:

Related Articles

Seiko koneistot – taulukko

Suuntaa antava taulukko Seikon koneistoista kevyellä lisätiedolla, kuten valmistusvuodet ja tyyppi. Taulukko on tosiaan suuntaa antava, eikä esimerkiksi valmistusvuodet  kaikilta osin välttämättä ole oikeat. Koneistomalli…

Seiko Alpinist – lyhyt historia

Seiko julkisti ensimmäisen Alpinistin vuonna 1961 ajannäyttäjäksi japanilaisille vuorikiipeilijöille ja retkeilijöille. Alpinistin julkistaminen oli Seikolle merkittävää, olihan Alpinist Seikon ensimmäinen oikea urheilukello. Japanilaiset vuorimiehet, Yama-otoko, toimivat…

Responses