Seiko Turtle “Bronzo”

Seiko Turtlen eri versioita ja historiaa sivustolla onkin käsitelty jo aikaisemmin. Itselle se on se monikäyttöisin kello, joka istuu parhaiten ja käy moneen eri tilanteeseen. Nupin paikka on mitä oivallisin vasenkätisille joka pitää kelloa oikeassa kädessä, rungon muotoilu myötäilee ranteen liikeratoja. Viikonpäivä- ja päivämääränäyttö, perustarkka 4R36 automaattikoneisto, vahva lume ja monta eri väriversiota joilla voi kokoelmaa kartuttaa.

Tällä hetkellä kokoelmastani löytyy  Zimbe, Green Turtle ja Blue Lagoon. Seikollahan ei pronssista kelloa vielä mallistossaan ole ja itse olen viehtynyt pronssiin materiaalina etenkin sen patinoitumisen vuoksi.

Olen aktiivinen instagramissa, selailen päivittäin muiden harrastajien ja kellovalmistajien kuvia ja ylläpidän omaa sivua pelkästään kelloharrastukseen liittyen. Valokuvaaminen onkin loistava tapa laajentaa harrastustaan ja kuvaamisen myötä tulee tutustuttua entistä tarkemmin kellojen upeisiin yksityiskohtiin.

Kesällä 2017 näin ensimmäisen kerran muutaman otoksen tällaisesta pronssisen Seikon toteutuksesta. Silloin ajattelin sen olevan saavuttamattomissa ja hinnaltaan sellainen, että ei ole mitään järkeä lähteä tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

Kun minulla nyt tällainen sairaus kuin Seikoholismi ja Turtlehulluus on, niin en päässyt yli enkä ympäri näkemästäni, vaan lähdin tutkimaan asiaa tarkemmin ja päädyin viestittelemään instagramin kautta suoraan  tämän pienen indonesialaisen kelloseppäpajan kanssa joka näitä tilauksesta valmistaa.

He tekevät monenlaisia kelloihin liittyviä projekteja ja kaikki koneistetaan käsikäyttöisillä työkaluilla, he eivät käytä tietokoneavusteista jyrsintää ollenkaan. Varovasti tiedustelin hintaa ja kuten huomaatte myöhemmin kustannusyhteenvedosta niin totesin, että tämähän on toteutettavissa. Mielellään tietenkin heti, eikä huomenna.

Heidän toiveensa oli, että hankin sydämenluovuttajan itse ja he tekevät kokoamistyön pajallaan. Kun ei ollut väliä takuun säilymisestä niin hankin luovuttajakellon sieltä mistä halvimmalla löysin, siihen vielä lisänä safiirilasin ja keraamisen bezelin insertin. Sydämenluovuttajakellosta myin metallirannekkeen eteenpäin ja sain näin hieman katettua projektin kuluja.

Itse kellon osien valintoihin pystyi vaikuttamaan niin, että valitsin muutamasta eri vaihtoehdosta bezelin- ja nupintyylin. Ensin täytyi tietenkin odottaa, että alkuperäinen kello ja osat saapuvat minulle, sen jälkeen postitin kaikki tekijälle. Osansa aina jännityksestä luo postin kulku, löytääkö ne perille kun osoite oli minulle täyttä hepreaa ja tulenko ikinä koskaan näkemään mitään valmista kelloa vaikka suorakontakti tekijään olikin. Projekti muuttui todeksi elokuun alussa ja nyt viimein marraskuun lopussa minulla on valmis kello ranteessa. Huh, miten pitkä aika odottaa! En käsitä niitä ketkä ostavat kellon jota joutuu jonottamaan pahimmillaan muutamankin vuoden!

Valmiin kellon laatu ei vastaa Seikon omaa laatua, nupin kierteet ovat aavistuksen lyhyemmät ja bezelinliike on reilusti karheampi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja odotan kovasti tällä hetkellä tähän kelloon tulevia rannekkeita maailmalta. Crafter Bluen -kumiranneke minulla jo valmiina oli ja se ei ihan täysin istunut, vaan jouduin sitä hieman muokkaamaan. Se ei johtunut rannekkeesta vaan kellosta joka ei siis ole millinsadasosien tarkkuudella täysin originaalin kaltainen.

Jos haluat hankkia itsellesi uniikin kellon, oli se sitten Turtle tai joku muu Seikon malli niin voin erittäin lämpimästi suositella kyseisestä valmistajaa. Tämän projektin kokonaiskustannukset olivat minun tekemillä valinnoilla n. 850 €, sisältäen postikulut ja mahdolliset tullit ja verot. Sydämenluovuttaja kellostahan minulle jäi vielä osat seuraavaan projektiin!

Seiko Turtle Bronzon resepti olkaa hyvä:

Peruskello          276 €
Pronssiosat          377 €
Keraaminen bezelin insertti            38 €
Safiirilasi            40 €

Seiko Turtle SRP775K1 – http://www.creationwatches.com/

Pronssiosat – https://www.facebook.com/kr.watchmaker.official/

Keraaminen bezelin insertti ja safiirilasi – https://www.dlwwatches.com/

Rannekkeet – http://kellojakultawidemark.fi/ https://erikasoriginals.com/ http://www.artehelsinki.com/

https://www.crafterblue.com/

 

 

 

 

 

Related Articles

G-Lide! GWX-5600-1JF

Tämänkertaisen Viikon-G -katsauksen kohteena on vuonna 2010 julkaistu GWX-5600-1JF, moduuli 3215. Kyseessä on Japanese Domestic Market (JDM)-malli, joka tarkoittaa että saatavuus rajoittuu ainoastaan Japaniin. Japani-versioiden…

Responses