DW-8200-1A – FROGMAN II

Tämänkertaisessa Viikon-G:ssä luodaan katsaus toisen sukupolven ensimmäiseen G-Shock Frogmaniin, DW-8200-1A:han.

Tämä DW-8200-1A oli ensimmäinen Frogmanini. Ostin kellon käytettynä joitain vuosia sitten, ennen kuin runneltujen Frogmanien hinta eBayssa oli karannut käsistä. Maksoin tästä Froggysta n.160 euroa, joka oli mielestäni erittäin kohtuullinen hinta tästä ikonisesta, kauan sitten markkinoilta poistuneesta G-Shockista.

Kello tuli väärässä boksissa, ilman papereita, hangtagia tai ohjekirjaa. Boksi on samanlainen, mutterinmuotoinen boksi kuin DW-8200:n boksi alunperinkin. Ainoastaan erilainen “G”-logo paljastaa tämän boksin olevan muutaman vuoden uudempi kuin se jossa kellon olisi pitänyt olla. Molemmat boksit tosin ovat olleet poissa markkinoilta jo pitkään.

Tämä väärä-boksisuus ei minua juurikaan haitannut, ja tänäpäivänä pelkkä kello karhun raatelemana maksaa eBayssa jo tuplasti. Boksilla triplasti ja limited editionit 4-5 kertaa enemmän.
Sitten asiaan! DW-8200-1A julkaistiin kesäkuussa 1995 ja sen sisällä sykkii paristokäyttöinen moduuli 1294. Musta/tummanharmaa bezel ja ranneke vaaleanharmailla ja punaisilla teksteillä on todella tyypillinen väritys G-Shockin perusmallille, eikä poikkeusta tehty tämän Frogmaninkaan kohdalla.

Totta puhuakseni, en aluksi pitänyt Frogmanista lainkaan. Mielestäni se oli rumin G-Shock jota on koskaan valmistettu, ja mietin että mitäköhän ihmettä siellä Casiolla ollaan mietitty tätä suunniteltaessa. Siis ulkonäöllisesti. No, mielet muuttuvat ja niin kävi tälläkin kerralla. G-Shock -harrastajana päätin silti antaa mahdollisuuden Frogmanille, kun sellaisen näin edullisesti Hongkongissa myynnissä.

Saatuani Froggyn kotiin, tutkin sitä suurella mielenkiinnolla ja useamman päivän ranteessa olon jälkeen aloin pitää siitä enemmän ja enemmän. Hetkessä se ei käynyt, mutta ajan mittaan kiintymys ja arvostus Frogmania kohtaan kasvoi, ja lopulta siitä muodustui yksi ehdottomista lemppareista. Näin voi käydä kun asioille antaa aikaa ja unohtaa turhat asenteet ja ennakkoluulot.

Tämä uusi Frogman oli aikansa huippu G-Shock. Sen merkittävin parannus vain kaksi vuotta vanhempaan isoveljeensä (DW-6300) nähden on edellisenä vuonna (1994) markkinoille esitelty kokonäytön taustavalo, Electro Luminescence. Tämä taustavalo näkyy veden alla huomattavasti paremmin kuin aiemman version vasemmassa laidassa oleva LED-tuikku. Itseasiassa tämä vuoden 1995 patterivoimainen taustavalo on myös auringosta käyttöenergiansa ottavia seuraajiaan melkolailla kirkkaampi. Frogman on ainoa G-Shock jonka vesitiiviys 200 metriin asti on ISO-sertifioitu (International Organization for Standardization).

Vaikka useimmat G-Shockit, paria mallia lukuunottamatta lupaavat vesitiiviyden 200 metriin asti, ainoastaan Frogman lupaa sen virallisesti.

Sukellusajan seurantaan on oma toimintonsa, joka on käytännössä toinen sekuntikello ilman sadasosia. Erona on kuitenkin se että edellinen sukellusaika jää muistiin ja ja sen näkee helposti painamalla LOG DATA -painiketta kellon ollessa normaalissa ajannäyttötilassa.

Sukellusaika toiminnon aikana voi myös käyttää taustavaloa, toisin kuin tavallisen sekuntikellon ollessa käytössä. Tästä on toki suuri apu pimessä tai esimerkiksi juuri veden alla. Sukellus-data nollautuu kokonaan kun painaa LOG-napin ensin pohjaan ja sen jälkeen adjust napista. Vahingossa data on käytännössä mahdotonta nollata. Samoin sukellusajan otto, sekuntikello pysähtyy vasta kun LOG-nappia pitää pohjassa n. kaksi sekuntia. Nämä ovat turvallisuusseikkoja jotka estävät ajanoton pysähtymisen tai nollautumisen vahingossa veden alla ollessa.

  

Muita toimintoja sukellusajan ja elektronisen taustavalon  lisäksi ovat:

  • Aika, päivä ja pvm.
  • Sekuntikello
  • Ajastin
  • Kolme eri herätys/hälytystä
  • Tuntihälytys
  • ISO-sertifioitu vesitiiviys 200m asti
  • Titaaninen runko
  • Erikoisiskunkesto

Sukelluskäytön lisäksi Frogman on myös erittäin suosittu kello katumuodissa, etenkin Aasian maissa.

Suuri koko, epäsymmetrinen ja hieman erikoinenkin ulkomuoto sekä laaja värivalikoima ovat saaneet aikaan sen että Frogman on mm. Japanissa yksi kaikkien aikojen suosituimmista, ellei jopa suosituin G-Shock.

Yhdisteltävyydeltään Frogman on erittäin monipuolinen kello. Se on todella “äijä”-tyylinen kello, mutta sopii myös naisille.

Tunnen joitakin G-Shock-harrastaja naisia jotka käyttävät Frogmania lähes päivittäin. Iso koko ei aina ole haitta, varsinkaan jos kello on pinkki. Siksi laaja värivalikoima on hyväksi. Mielestäni Frogman sopii yhtä hyvin miehille ja naisille, minkälaisen asun kanssa tahansa, pukua tai iltapukua luonnollisesti lukuunottamatta. Froggy viestii urheilullisuutta ja rentoutta, ollen silti toiminnallisesti vakavasti otettava malli ja yksi G-Shockin kalleimmista sarjoista. Sukellus, työpöytä-sukellus, fyysinen työ, urheilu, matkailu, muoti. You name it!

Froggy sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on täten myös jaetulla ykkössijalla henkilökohtaisella lemppari-G -listallani “square” – G-shockien kanssa.
  

1990-luvun alkupäästä tämänpäivän malleihin, Frogmanit edustavat G-Shockia parhaimmillaan ja aidoimmillaan. Jos olet G-head, hanki Frogman! Se on allekirjoittaneen elämänohje tällä saralla. Jos et heti pidä siitä, älä huolestu. Frogman tarvitsee aikaa tullakseen suosikiksi, mutta sitten kun se tapahtuu, niin sanottua paluuta ei enää helposti löydy.

Related Articles

G-Lide! GWX-5600-1JF

Tämänkertaisen Viikon-G -katsauksen kohteena on vuonna 2010 julkaistu GWX-5600-1JF, moduuli 3215. Kyseessä on Japanese Domestic Market (JDM)-malli, joka tarkoittaa että saatavuus rajoittuu ainoastaan Japaniin. Japani-versioiden…

DW-5600

Tämän Viikon-G:n kohteena on ehkä kaikkein suosituin G-Shock kautta aikain, DW-5600.   DW-5600C tuli ensikertaa markkinoille vuonna 1987, ja sen sisällä oli Casio moduuli 691.…

G-6900-1DR

Ensimmäiseen Viikon-G -blogikirjoitukseeni valitsin, enemmän tai vähemmän sattumalta, yhden suosikki-malleistani, G-6900-1DR. Casio julkaisi tämän Tough Solar -mallin vuonna 2009, ja se on vuonna 1995 julkaistun,…

Responses