Seikoholisti – Yhteisö

Seikoholisti muuttuu ja kehittyy palvelemaan harrastajia paremmin. Uutena osana Seikoholisti-sivustoa on nyt myös yhteisö-osuus, jonka tarkoituksena ja tavoitteena on toimia Seikoholisti-harrastajien kokoontumispaikkana ja kommunikaatiokanavana.

Yhteisö tuo käyttäjilleen muista somekanavista tutut käyttäjäprofiilit, yksityisviestit, notifikaatiot, ryhmät ja keskustelupalstat. Uusia ominaisuuksia lisätään sen mukaan kun niihin on tarvetta ja ne nähdään hyödyntävän yhteisön toimivuutta. Osioista hieman tarkemmat kuvaukset alla.

Käyttäjäprofiili

Käyttäjäprofiilin kautta voi asettaa omien tietojen näkyvyyden, tarkastella omia postauksia (Timeline), ryhmiä joihin kuuluu (Groups), kavereitaan (Connections), keskustelupalstojen aktiviteettejä (Forums), hallita kuviaan (Photos), dokumentteja (Documents) ja lähettää kutsuja henkilöille jotka eivät ole vielä mukana yhteisössä (Email Invites).

Kuvissa näkyy kaikki kuvat jotka on yhteisössä postannut, voit myös luoda albumeita, joihin voi siirtää kuvia. Jokaisen albumin osalta voi asettaa eri näkyvyydet muille, tasoja on neljä: Public, All Members, My Connections ja Only Me.

Yksityisviestit

Yksityisviestit mahdollistavat yksityisen keskustelemisen käyttäjien välillä. Viestejä voi lähettää toisille käyttäjille joko toisen käyttäjän profiilin kautta (Message) tai viestikansiosta luomalla uuden viestin ja valitsemalla vastaanottajan/t.

Notifikaatiot

Notifikaatioiden kautta saa helposti nähtyä jos joku on maininnut sinut, jos joku haluaa kaveriksi ja jos liittymishakemus suljettuun ryhmään on hyväksytty (tai hylätty).

Ryhmät

Ryhmät toimivat yhteisön rankana, niiden kautta keskustelu ja inteaktiot on helpoin hoitaa niin että asiayhteys pysyy. Suurin osa nyt olemassa olevista ryhmistä ovat avoimia ja niihin voikin liittyä kuka vain kirjautunut käyttäjä. Lisäksi on suljettuja ryhmiä, joihin pitää anoa pääsy ja salaisia ryhmiä, jotka eivät näy niille jotka eivät ole osana ryhmää.

Keskustelupalstat

Keskustelupalstat linkittyvät pääsääntöisesti kiinni ryhmiin aihealueiden kautta, niihin pääsee kiinni joko ryhmän kautta (Discussion) tai suoraan päävalikon Forums linkin kautta. Suurin hyöty keskustelupalstoista on se, että keskustelut ja niiden sisältämä tieto on helposti löydettävissä ja haettavissa. Ei siis ole enää tarve selata sivukaupalla viestejä läpi jotta löytäisi sen viestiketjun säksän modifikaatioista.

Timeline

Timeline tai Feed muistuttaa pitkälti mm. Facebookin syötettä, josta näkee mitä kaikkea yhteisössä on menossa. Feediin voi myös postata viestejä ja statuksia suoraan, kaiken ei siis tarvitse kulkea ryhmien tai keskustelupalstojen kautta. Kunkin viestin ja/tai postauksen näkyvyyden voi säätää oman mieltymyksen mukaan (Public, All Members, My Connections, Only Me).

Miten pääsen mukaan?

Yhteisön sisältö on (ainakin toistaiseksi) suljettu henkilöiltä jotka eivät ole kirjautuneet sivustolle. Tunnuksen luominen on erittäin yksikertainen tomenpide, klikkaa register paniketta (tietokoneella: sivun oikeassa yläkulmassa, mobiilissa: sivun vasemmassa laidassa olevan valikon takaa), anna pakolliset tiedot (sähköpostiosoite, salasana, etunimi, sukunimi ja nimimerkki) – klikkaa “Create Account” ja seuraa sähköpostii saapuneita ohjeita tunnuksen aktivoimisksi. Vaihtoehtoisesti voi myös rekisteröityä käyttämällä Google tai Facebook -tunnuksia, tällöin riittää että klikkaa Rekisteröintisivulla olevaa Google tai Facebook -logoa ja antaa avautuvassa ikkunassa oikeuden käyttää em. tileiltä nimeä, sähköpostiosoitetta ja kuvaa.

Tervetuloa mukaan kaikki seikoholistit!

Related Articles

DW-8200-1A – FROGMAN II

Tämänkertaisessa Viikon-G:ssä luodaan katsaus toisen sukupolven ensimmäiseen G-Shock Frogmaniin, DW-8200-1A:han. Tämä DW-8200-1A oli ensimmäinen Frogmanini. Ostin kellon käytettynä joitain vuosia sitten, ennen kuin runneltujen Frogmanien hinta…

G-Lide! GWX-5600-1JF

Tämänkertaisen Viikon-G -katsauksen kohteena on vuonna 2010 julkaistu GWX-5600-1JF, moduuli 3215. Kyseessä on Japanese Domestic Market (JDM)-malli, joka tarkoittaa että saatavuus rajoittuu ainoastaan Japaniin. Japani-versioiden…

Responses