Seiko Alpinist – Alpinist GMT (2003)

Vuonna 2003 Seiko toi markkinoille seuraavan Alpinistin. Ulkomuoto tässä oli hyvin samanlainen kuin 1995 ilmestynyt Red Alpinist. Suurimpana erona erilaiset osoittimet kuin Red Alpinistissa. Tämä versio, joka tunnetaan nimellä Alpinist GMT tai Alpinist 8F56, on varustettu 8F56 HAQ (High Accuracy Quartz) kvartsikoneistolla jonka voimalähteenä toimii litiumparisto ja sille luvataan jopa 10 vuoden patterikestoa.

Kuori on kaikissa 8F56/GMT Alpinisteissä titaania, joka tekee kellosta hyvin kevyen käytössä. Tähän kun lisätään 8F56-koneiston tuoma tarkkuus, patterikesto ja perpetual calendar toiminto saadaan äärimmäisen käyttäjäystävällinen kokonaisuus.

Kellosta on tarjolla neljä versiota; kermanvärisellä taululla ja nahkarannekkeella oleva SBCJ031, vastaava, mutta titaanirannekkeella oleva SBCJ021, mustatauluinen ja titaanirannekkeella oleva SBCJ019 ja viimeisenä turkoositauluinen rajoitetun 500kpl painoksen SBCJ023 tai SSASS (Seven Summits Actions for Sustainable Society) Alpinist, jota hyvällä omatunnolla voidaan sanota olevan 8F56 Alpinistien graali.

Käytettynä tätä Alpinistin versiota on varsin hankala löytää, tarjolla olevat kellot ovat pääsääntöisesti japanissa, joten etsiminen kannattaa kohdentaa japanilaisiin huutokauppoihin. SSASS/SBCJ023 löytäminen on jo suoranainen ihme, 500 kappaleen painos ja haluttavuus tekee tehtävästä lähes mahdottoman.

Alpinist-sarjassa julkaistut artikkelit:

Related Articles

Seiko koneistot – taulukko

Suuntaa antava taulukko Seikon koneistoista kevyellä lisätiedolla, kuten valmistusvuodet ja tyyppi. Taulukko on tosiaan suuntaa antava, eikä esimerkiksi valmistusvuodet  kaikilta osin välttämättä ole oikeat. Koneistomalli…

Seiko Alpinist – lyhyt historia

Seiko julkisti ensimmäisen Alpinistin vuonna 1961 ajannäyttäjäksi japanilaisille vuorikiipeilijöille ja retkeilijöille. Alpinistin julkistaminen oli Seikolle merkittävää, olihan Alpinist Seikon ensimmäinen oikea urheilukello. Japanilaiset vuorimiehet, Yama-otoko, toimivat…

Responses